Sport

Cristiano Ronaldo Szaúd-Arábiában folytatja

Elismerte Ronaldo szerződtetését az al-Naszr

A szaúdi élvonalban szereplő klub csütörtökön már elismerte, amit pár napja még mindkét fél tagadott, azt hogy megállapodott Cristiano Ronaldóval – írta meg az m4sport.hu.

Cristiano Ronaldo Szaúd-Arábiában folytatja
Cristiano Ronaldo
Fotó: AFP

Az igazolás a következő órákban válhat hivatalossá, miután az ötszörös aranylabdás úgy döntött, Rijádba utazik, hogy aláírja 2030-ig szóló szerződését – írta meg az m4sport-hu a Marca beszámolója alapján.

Kiemelték, a hírek szerint a lassan 38 éves Ronaldo két és fél évig játékosként segíti a klubot, azt követően pedig Szaúd-Arábia nagyköveteként azon dolgozik majd, hogy az ország elnyerje a 2030-as világbajnokság rendezési jogát – amelyre Egyiptom és Görögország is pályázik.

Megjegyezték, Ronaldo nem aprópénzt keres majd, labdarúgóként szezononként 20 millió euró ütheti a markát, ez az összeg pedig tovább nőhet, ha már nagykövetként ténykedik az ország futballjának felemelkedésén.

A valaha volt egyik legjobb/legsikeresebb labdarúgó ezzel a szerződéssel gyakorlatilag búcsút int a topfutballnak, ezzel pedig ellentmond önmagának, évekkel ezelőtt ugyanis azt nyilatkozta, elitbajnokságban, a csúcson szeretné befejezni csapat- és egyéni szinten is példátlanul sikeres pályafutását – olvasható az oldalon.

Kapcsolódó írásaink