Sport

Ökölcsata a nehézsúly trónjáért

A jövő év elején megrendezik a profi ökölvívás nehézsúlyú kategóriájának címegyesítő világbajnoki mérkőzését, miután erről megállapodott egymással Tyson Fury és Olekszandr Uszik.

Ökölcsata a nehézsúly trónjáért
Veretlenül fejezte be pályafutását áprilisban Tyson Fury, aki aztán sok millió dollárért visszatért
Fotó: AFP/Adrian Dennis

A régóta várt összecsapást Bob Arum, Fury mérkőzésszervezője jelentette be, hozzátéve, hogy hamarosan a pontos időpontot és helyszínt is kijelölik, az viszont biztos, hogy az öt bajnoki címért kiírt meccs előtt egyik bokszoló sem lép már ringbe.
„A két sportoló arról állapodott meg, hogy következő meccsüket egymás ellen vívják” – nyilatkozta Arum a Sky Sportsnak. „Uszik a jó barátom és nagyon intelligens ember, Fury pedig minden szempontból egy igazi Superman és mindketten akarják ezt a mérkőzést.”
A meccsszervező azt is elárulta, hogy mindkét fél rendkívül vonzó ajánlatokat kapott a Közel-Keletről, hogy ott legyen a csata, de nem elképzelhetetlen, hogy Nagy-Britanniában rendezik meg az összecsapást. Úgy véli, nagyon rövid időn belül döntenek a részletekről, akár még az év vége előtt.
A 35 éves Uszik a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka, míg Fury a Boksz Világtanács (WBC) címvédője, csatájuk győztese pedig – mint valamennyi komoly cím birtokosa – a vitathatatlan bajnoka lesz a nehézsúlynak, amit legutóbb Lennox Lewis mondhatott el magáról 1999-2000-ben.

Kapcsolódó írásaink