Sport

Még soha nem született ilyen sok gól futballvilágbajnokságon

Csak egy vb átlagnézőszáma volt magasabb a katarinál

A vasárnap zárult katari tornán összesen 172 gól született, ez a legtöbb a labdarúgó-világbajnokságok történetében.

Még soha nem született ilyen sok gól futballvilágbajnokságon
Így lőtte Richarlison a torna egyik legszebb gólját
Fotó: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP

Az 1998-as, franciaországi és a 2014-es, brazíliai vb-n egyaránt 171 találatnak tapsolhattak a nézők, ezt szárnyalta túl eggyel az argentin sikerrel zárult közel-keleti viadal.

A legmagasabb gólátlag az 1954-es svájci vb-n született, akkor mérkőzésenként átlagosan 5,38-szor rezdültek meg a hálók, 1958 után viszont egyszer sem került három fölé a torna találkozóinak gólátlaga.

A legalacsonyabb (2,21) gólátlagot az 1990-es, olaszországi vb hozta, majd az 1994-es, egyesült államokbeli tornán 2,71-re nőtt ez a szám, utána viszont folyamatosan csökkent, mígnem nyolc éve Brazíliában a gólátlag (2,67) elérte az 1998-as szintet. Legutóbb 2,64-es gólátlag volt Oroszországban, Katarban 2,69 találat esett meccsenként.

A nézőszámot tekintve az 1994-es, egyesült államokbeli vb a csúcstartó: ott átlagosan 68 991-en látták a helyszínen a meccseket. Négy évvel ezelőtt az oroszországi stadionokban átlagosan 47 371 néző tekintette meg a találkozókat, a katari torna az örökrangsor második helyét szerezte meg, ugyanis átlagosan 53 191-en – összességében pedig 3 404 252-en – voltak kíváncsian a helyszínen a futballtörténet első őszi-téli vb-jére.

Az eddigi gólszámai és nézőátlagai
Az eddigi világbajnokságok gólszámai és nézőátlagai
Forrás: MTI


 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom