Sport

Pelé vigasztaló szavakat küldött Neymarnak

„Láttalak felnőni, mindennap szurkoltam neked”

A brazilok legendás futballistája, Pelé gratulált Neymarnak, hogy beállította a válogatottsági gólrekordját, egyben vigasztalta utódját, amiért csapatával pénteken kiesett a negyeddöntőben a katari világbajnokságon.

Pelé vigasztaló szavakat küldött Neymarnak
Neymar vigasztalhatatlan az elveszített negyeddöntő után
Fotó: AFP/Jewel Samad

A favoritnak tartott dél-amerikai együttes tizenegyesekkel maradt alul az előző vb-n ezüstérmes horvátokkal szemben, noha a hosszabbításban – Neymar találatával, amely a 77. volt a nemzeti csapatban – vezetést szerzett.

„Láttalak felnőni, mindennap szurkoltam neked, s végre gratulálhatok a brazil színekben elért góljaid számához” – írta a kórházban kezelt 82 éves Pelé az Instagramon. Már 2,5 millióan lájkolták...

Objektum doboz

„Mindketten tudjuk, hogy ez több mint egy egyszerű szám. Sportolóként az a legnagyobb feladatunk, hogy inspiráljunk másokat. Ma a csapattársainkat, majd a következő generációt és mindenek felett a sportszeretőket világszerte.”

„Sajnos ez nem a legboldogabb nap a számunkra” – tette hozzá a háromszoros világbajnok sportember. „A rekordomat csaknem ötven éve értem el, és eddig senki meg sem közelítette. Te beállítottad. Ez mutatja, milyen nagyszerű a teljesítményed.”

A 30 éves Neymar nem lőtt a tizenegyespárbaj során – nem került rá a sor –, és könnyezve vonult le a pályáról, miután a csapata kiesett. A nyilatkozatában nyitva hagyta azt a kérdést, hogy a továbbiakban is szerepel-e a brazil válogatottban.

„Inspirálj minket a jövőben is!” – zárta sorait Pelé. „Én továbbra is minden gólodnál örömmel csapok majd a levegőbe, ahogy eddig is.”

Kapcsolódó írásaink