Sport

Casemiro: Kezünkben volt a mérkőzés

Tite elmondta, miért nem rúgott Neymar tizenegyest

Tite a brazil újságírók kérdésére megindokolta, miért nem Neymar kezdte a brazilok részéről a tizenegyeseket a horvátok ellen szétlövésben elveszített labdarúgó-világbajnoki negyeddöntőben, noha ő a legjobb lövő.

Casemiro: Kezünkben volt a mérkőzés
Casemiro is mérhetetlenül csalódott volt a kiesés után
Fotó: AFP/Brazil Photo Press/Brazil Photo Press via AFP/William Volkov

A tizenegyesek során Neymar az ötödik párban lőtt volna a brazilok részéről, de végül már sor sem került rá. Tite azzal érvelt, hogy azért jelölte a csapat legnagyobb klasszisát ötödiknek, mert az utolsó játékoson a legnagyobb a nyomás. Visszautasította azokat az újságírói véleményeket, miszerint csapata játéka szervezetlen lett volna.

A játékosok közül Casemiro nehezen találta a szavakat, majd kiemelte, hogy előre kell tekinteniük, mert az élet megy tovább.
„Szomorúak vagyunk, a csapatból mindenki minden tőle telhetőt megtett. Bosszantó, hogy kiestünk, főleg így, hogy a kezünkben volt a meccs” – nyilatkozta a középpályás, aki hozzátette, bíztak magukban és az elvégzett munkában. A védő Thiago Silva a horvátok találatáról kiemelte: nem szoktak ilyen gólokat kapni kontrákból.

„Kicsit össze is zavarodtunk. Nehéz most beszélni, mert annyi szomorúság van bennem, de az életnek mennie kell tovább. Fel kell emelnünk a fejünket, nincs más választásunk. Büszkék vagyunk arra, amit elértünk, de sajnos ami történt velünk, az is a futball része. Volt részem néhány csalódásban az életem során, és amikor nem érsz el egy fontos célt, amit kitűztél magad elé, akkor az nagyon fájdalmas érzés. Én viszont olyan típus vagyok, aki minden ilyen elbukás után képes felállni” – mondta, majd sajnálatát fejezte ki, hogy a vb-trófeát játékosként már nem fogja megnyerni.

Kapcsolódó írásaink