Sport

Nem hagyja el a sértődött Cristiano Ronaldo Katart

Cáfolta a Portugál Labdarúgó-szövetség (FPF) azt a hírt, amely szerint Cristiano Ronaldo összeveszett Fernando Santos szövetségi kapitánnyal, és el akar utazni Katarból.

Nem hagyja el a sértődött Cristiano Ronaldo Katart
Ronaldo láthatóan nem boldog, amikor Fernando Santos lecserélte az Uruguay elleni mérkőzésen
Fotó: AFP/Odd Andersen

Csütörtök reggel több külföldi média is közölte azt a hírt, amely szerint Cristiano Ronaldo azzal fenyegetőzött, hogy elhagyja a válogatottat Fernando Santos válogatott edzővel folytatott beszélgetése során. Ezt a portugál szövetség honlapján cáfolta: „Cristiano Ronaldo soha nem fenyegette azzal a válogatott szövetségi kapitányát, hogy ott hagyja a világbajnokságot. Ronaldo egyedülálló rekordot állít fel az ország szolgálatában, amelyet tiszteletben kell tartani, és ami a válogatott iránti megkérdőjelezhetetlen elkötelezettségéről tanúskodik. Mindent megtesz azért, hogy portugál csapat a legjobb helyezését érje el a világbajnokságon.”

Sérülés miatt viszont hazautazott a negyeddöntőjére készülő portugál válogatottól Nuno Mendes és Danilo Pereira. Mendes, a Paris Saint-Germain 20 éves hátvédje eleve nem százszázalékos állapotban érkezett a vb-re, ahol kihagyta csapata első mérkőzését Ghánával szemben, majd az Uruguay elleni folytatásban már 42 perc után le kellett cserélni combproblémák miatt. A helyére Raphaël Guerreiro állt be.

Mendes klubtársa, Pereira végigjátszotta a Ghána ellen 3–2-re megnyert meccset, majd egy edzés során három bordáját is eltörte. Eleinte úgy hírlett, hogy a vb későbbi szakaszában újra csatlakozhat társaihoz, de később kiderült, hogy már nem hadra fogható. Fernando Santos helyén a 39 éves Pepét szerepelteti, aki csapatkapitányként gólt szerzett a Svájc ellen 6–1-re megnyert nyolcaddöntőben.

A portugálok szombaton 16 órától Marokkóval csapnak össze a vb negyeddöntőjében.

Kapcsolódó írásaink