Sport

Megbüntette a FIFA a horvátokat és a szerbeket is

A szerb, a horvát és a szaúd-arábiai labdarúgó-szövetséget is megbüntette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága a katari világbajnokságon történt szabálytalanságok, szurkolói szidalmazások és politikai megnyilatkozások miatt. 

Megbüntette a FIFA a horvátokat és a szerbeket is
Ezt a zászlót tették ki a szerbek az öltözőjükben
Fotó: Twitter/Hajrulla Ceku

A Szerb Labdarúgó-szövetségnek (FSS) azért kell 20 ezer svájci frankot fizetnie, mert a játékosok Koszovót szerb területként ábrázoló zászlót vittek be az öltözőjükbe. A Koszovói Olimpiai Bizottság és a Koszovói Labdarúgó-szövetség is panaszt nyújtott be a FIFA-nak a zászló miatt.

Az Insidethegames honlap beszámolója szerint Koszovó 2008-ban kiáltotta ki függetlenségét, de ezt Szerbia továbbra is vitatja, és emiatt folyamatos a feszültség a két ország között. Például a koszovói zászló hiányzott az idei belgrádi fedett pályás atlétikai világbajnokságról.

A FIFA Fegyelmi Bizottsága szintén bírságot szabott ki a szurkolók által kihelyezett transzparens miatt a Horvát Labdarúgó-szövetségre (HNS). Ötvenezer frankot kell a HNS-nek fizetnie azért, mert szurkolói szidalmazták a kanadai válogatott kapusát, Milan Borjant szerb származása miatt.

A szaúd-arábiai labdarúgó-szövetségnek kétszer 15 ezer frankot kell fizetnie, mert futballistái hat sárga lapot kaptak az Argentína és a Mexikó elleni mérkőzésen. Ez a büntetés nagyobb, mint amilyet a szerbek kaptak a Koszovó-ellenes zászló miatt.

Kapcsolódó írásaink