Sport

Megszólalt Cristiano Ronaldo is a mellőzése után

„Az álom tovább él” – mondta

Cristiano Ronaldo a portugál labdarúgó-válogatott új generációját dicsérte, miután a csapat 6–1-re verte Svájcot a katari világbajnokság kedd esti nyolcaddöntőjében.

Megszólalt Cristiano Ronaldo is a mellőzése után
Jó kezekben a labda
Fotó: Andadolu Agency / Andadolu Agency via AFP/Fareed Kotb

 „Egy hihetetlen nap Portugália számára, történelmi eredménnyel” – írta Instagram-oldalán a 37 éves sztár, aki a cserepadon kapott helyet és a 74. percben lépett pályára.
A 195 válogatottságával csúcstartó Ronaldo szerint kiemelkedő tehetségű és fiatal játékosok alkotják a válogatottat, akiknek gratulált.
„Az álom tovább él” – tette hozzá Ronaldo, a világbajnoki címre utalva.
Az ötszörös aranylabdás helyén Goncalo Ramos kapott lehetőséget, aki három góllal hálálta meg a bizalmat.
„Cristiano a kapitányunk és azt csinálta, amit mindig szokott. Segített nekünk, bátorította az egész csapatot” – nyilatkozott a Benfica 21 éves támadója.
A meccs utáni sajtótájékoztatón az újságírók főleg arra voltak kíváncsiak, vajon új korszak kezdődik-e a portugál válogatottnál azzal, hogy Ronaldo csak csere.
„Majd meglátjuk. Nagyon szoros a kapcsolatom vele, de vannak edzők és vannak játékosok. Biztosítottam róla, hogy egy nagyon fontos játékos, és ezt ő is tudja” – válaszolta Fernando Santos, Ramos és Ronaldo bevethetőségre vonatkozóan pedig azzal egészítette ki mondandóját, hogy Goncalo dinamikusabb, míg Cristiano Ronaldo a kötöttebb játékban jobb.
A szövetségi kapitány hozzátette, mindig annak alapján választja ki a játékosokat, hogy mennyire passzolnak a csapat stratégiájához.
A portugálok szombaton a negyeddöntőben a marokkói együttessel találkoznak, amely kedden a spanyolokat búcsúztatta tizenegyesekkel.

Kapcsolódó írásaink