Sport

Hatot lőttek a portugálok a svájciaknak

Goncalo Ramos mesterhármast szerzett

Óriási történet: Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya kihagyta Cristiano Ronaldót a svájciak elleni labdarúgó-világbajnoki nyolcaddöntőre nevezett kezdő tizenegyből. A helyére állított Goncalo Ramos mesterhármast szerzett, s ezzel főszerepet vállalt az 6–1-es győzelemből.

Hatot lőttek a portugálok a svájciaknak
Goncalo Ramos
Fotó: Jomiuri/Jomiuri Sinbum via AFP/Ken Szatomi

Fernando Santos a mérkőzés előtt titkolózott, aztán úgy döntött, a nyáron Lisszabonban, Nemzetek Ligája-mérkőzésen a svájciaknak két gólt lövő Cristiano Ronaldo nélkül vág neki a vb-nyolcaddöntőnek.

S óriásit húzott vele. Goncalo Ramos 106 kilométeres óránkénti sebességgel vágta a rövid sarokba az első gólt, Szöglet után a minden idők legidősebb vb-gólszerzőjévé előlépő Pepe fejelte a másodikat, majd Goncalo Ramos újabb góljával gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

Akanji ugyan szépített egy szöglet után – éppen a nap hősének fejéről csúszott elé a labda – majd Raphael Guerreiro egy kontra után lőtte a negyediket. Goncalo Ramos újabb gólja már leginkább csak arra szolgált, hogy legyen ez a világbajnokságon is mesterhármas. Mi több, a végén még Rafael Leao is szerzett egy gólt.

A portugálok a vártnál sokkal simábban, 6–1-re verték a svájciakat, de ehhez hozzájárult Murat Yakin csapatának teljes dekoncentráltsága is.

A portugálok a legjobb négy közé jutásért a marokkóiakkal mérkőznek majd.

Kapcsolódó írásaink