Sport

Akár 15 meccses eltiltást is kaphat az uruguayi védő

Inzultálta a FIFA tisztségviselőjét

Akár 15 meccses eltiltást is kaphat José Giménez, az uruguayi labdarúgó-válogatott védője, mert a katari világbajnokságon lekönyökölte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egyik tisztviselőjét a Ghána elleni találkozó után. 

Akár 15 meccses eltiltást is kaphat az uruguayi védő
Giméneznek itt éppen sérelme van
Fotó: Philip Fong / AFP

A pénteki mérkőzés utolsó perceiben Edinson Cavani elesett a 16-oson belül, és büntetőt reklamált Daniel Siebertnél, ám a német játékvezető nem ítélte meg a 11-est. A lefújást követően Cavani és az Atlético Madrid 27 éves védője, Giménez kérdőre vonta a bírót a szabálytalanságért, ezért pedig mind a ketten egy-egy sárga lapot kaptak. Az incidens közben, a tumultusban Giménez hátulról lekönyökölte a FIFA egyik versenyigazgatóját, ezért – az insidethegames.biz honlap szerint – akár 15 meccses eltiltást is kaphat.

A büntetése súlyossága attól függ, hogy az általa eltalált férfi a mérkőzés hivatalos személyének minősül-e, ha nem, akkor „mindössze" hárommeccses eltiltás vár rá. Ezzel együtt a bírók verbális bántalmazásáért további négy mérkőzésre is felfüggeszthetik, és mellékbüntetésként legalább ötezer svájci frankos (több mint kétmillió forintos) pénzbírságot is kaphat.

Uruguay a 2–0-s sikere ellenére már a csoportkört követően búcsúzott a világbajnokságtól.

A kétszeres világbajnoknak a meg nem ítélt 11-es lehetett volna az utolsó reménye a továbbjutásra, miután a Koreai Köztársaság a csoport másik mérkőzésén a hajrában 2–1-re felülmúlta Portugáliát, és így több lőtt góljával biztosította a helyét a legjobb 16 között.

Kapcsolódó írásaink