Sport

Nem forgott veszélyben Tyson Fury veretlensége

Megvédte a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét a brit Tyson Fury, aki a tizedik menetben technikai KO-val győzött, honfitársa, s jó barátja Derek Chisora ellen.

Nem forgott veszélyben Tyson Fury veretlensége
Nagyon megverte Tyson Fury honfitársát a szabadtéri mérkőzésen
Fotó: AFP/Ben Stansall

Szinte érthetetlen, hogy mennyire népszerű a profi ökölvívás Angliában. A még veretlen Tyson Fury és a veterán, 38 éves Chisora összecsapásán a szurkolók nem számíthattak nagy küzdelemre, mégis majdnem 60 ezeren voltak kíváncsiak a hideg idő ellenére az ököllel vívott csatára a londoni Tottenham Hotspur stadionjában.

A tavaly visszavonult, majd visszatért 34 éves Fury már az ötödik meneteben kiüthette volna riválisát, azonban megkegyelmezett Chisorának. Az egyoldalú mérkőzés végül a tizedik menetben ért véget döntő fölénnyel. Ezt a párbajt Fury felvezető meccsnek szánta, mert jövőre szeretne megküzdeni az ukrán Olekszandr Uszikkal, aki négy világszervezetnél (IBF, IBO, WBO és WBA) is a világbajnoki cím védője.

Az ukrán bokszoló megnézte a londoni mérkőzést, amely után a Cikánykirály becenevű győztes közelről azt üvöltötte neki: „Uszik, te leszel a következő vesztes. Te kis testépítő törpe!” A még szinten veretlen ukrán bokszoló erre csak mosolygott, hiszen tudta, Fury a nagyobb bevétel érdekében csak reklámot akar csinálni kettőjük párharcának.

Sőt a ring mellett megjelent Fury másik leendő ellenfele, Joe Jyce is, akivel már barátságosabb volt: „Joe Joyce, egy zseniális harcos, megérdemel egy címmérkőzést. Ha az ukrán nyúl nem harcol, akkor a mi fogunk megküzdeni a Wembley-ben.”

Kapcsolódó írásaink