Sport

Fury veretlenül vonult vissza

Veretlenül fejezte be pályafutását Tyson Fury, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, miután szombat este a londoni Wembley Stadionban a hatodik menetben kiütötte honfitársát, a brit Dillian Whyte-ot.

Fury veretlenül vonult vissza
Veretlenül fejezte be pályafutását Tyson Fury, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka
Fotó: Adrian DENNIS / AFP

A találkozót abszolút rekordot jelentő 94 ezer néző előtt rendezték a brit fővárosban, a 33 éves Fury a hatodik menetben egy óriási felütéssel küldte padlóra riválisát, a mérkőzés vezetőbírója ezt követően beszüntette az összecsapást.

Fury a meccs utáni interjúban megerősítette, ez volt karrierje utolsó fellépése.

Fury pályafutása 33. mérkőzésén a 32. győzelmét aratta, egy döntetlenje van, Volodimir Klicsko 2015-ös legyőzése után egy ideig a másik három nagy szervezet, a WBA, az IBF és a WBO vb-címeit is birtokolta.

A legendás ukrán öklöző elleni sikerét követően Fury gödörbe került - mentális problémákkal küszködött, és kábítószert is használt -, ám 2018-ban sikeresen tért vissza, s 2020 februárjában Deontay Wilder legyőzésével elhódította a WBC övét, amit tavaly októberben Wilder kiütésével megvédett. Az amerikai sportolóval háromszor csapott össze, első, 2018 decemberében rendezett csatájuk döntetlenre végződött.
 

Kapcsolódó írásaink

Búcsúra készül a Cigánykirály

ĀMinden idők egyik legsikeresebb brit profi ökölvívója, az ír származású Tyson Fury bejelentette, hogy áprilisban, a Dillian Whyte elleni, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki övéért rendezett mérkőzésen lép utoljára a ringbe