Sport

Mbappé fizet, és szóba állt az újságírókkal

A francia sztár megtörte önkéntes szilenciumát

Kylian Mbappé kivételesen részt vett a francia válogatott sajtótájékoztatóján a lengyelek elleni győztes mérkőzés után.

Mbappé fizet, és szóba állt az újságírókkal
Kylian Mbappét már harmadszor választották Katarban a mérkőzés legjobbjának
Fotó: Foto Olimpik / Nurphoto / Nurphoto via AFP

Kivételesen, mert a torna kezdete óta most először találkozott újságírókkal. Harmadik alkalommal választották a mérkőzés legjobbjának, de sem az ausztrálok, sem a dánok elleni mérkőzés után – noha a FIFA előírásai alapján ez kötelező lett volna – nem állt szóba az újságírókkal. A Le Parisien lejegyzetelte legérdekesebb mondatait.

– Hogyan értékeli a mérkőzést a csapat és saját maga szempontjából?

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe. Nem volt könnyű meccs. Kemény csapattal játszottunk. A kulcsfontosságú pillanatokban tudtunk gólt szerezni. Az első félidőben kicsit nehezebb volt, de sikerült uralnunk a mérkőzést.

– Nagy formában van a tornán. Hogyan készült? Ez élete legjobb formája?

– Szeretném előbb elmagyarázni, miért nem beszéltem eddig. Ez nem az újságírók és a szurkolók ellen irányult. De a mérkőzésekre kellett koncentrálnom, és ez most is így van, 100 százalékban erre kell fókuszálnom, és nem pazarolhatom másra az energiát. Megtudtam, hogy a Francia Labdarúgó Szövetségre bírságot fognak kiszabni, mert nem nyilatkoztam. Én fogom kifizetni a szövetség helyett. A szövetségnek nem kell fizetnie az én személyes döntésem miatt. (…) Ez álmaim versenye, erre a tornára építettem fel a szezonomat, felkészültem fizikálisan, mentálisan. Még messze vagyunk attól a céltól, amit kitűztünk, és amit magam is kitűztem. Van egy negyeddöntőnk, és ez ma a legfontosabb.

– Gondol az Aranylabdára?

– Hogy őszinte legyek, nem. Az egyetlen célom, hogy megnyerjük a világbajnokságot. Ez az egyetlen álmom, hogy megnyerjem ezt a világbajnokságot. Nem azért vagyok itt, hogy megnyerjem az Aranylabdát. Természetesen örülni fogok, ha ez így lesz, de nem azért vagyok itt, hanem azért, hogy megnyerjem a meccseket a válogatottal.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom