Sport

Angliának még egy félidőn át sem kellett izgulnia

A háromoroszlánosok simán megverték 3–0-ra a szenegáli csapatot

Anglia jutott negyedikként a negyeddöntőbe a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután nagyon magabiztosan, a második félidőben legfeljebb félgőzzel játszva, 3 megverték0-ra legyőzte a szenegáli válogatottat.

Angliának még egy félidőn át sem kellett izgulnia
Harry Kane egy kicsit bűvészkedett, zsonglőrködött is
Fotó: Francois-Xavier Marit / AFP

Pedig a szenegáliak az első félórában nagyon bátran, az angolok pedig visszafogottan – másképpen megfogalmazva: türelmesen – futballoztak. Az ezúttal tiszta zöldben futballozó afrikaiak kihagyták a helyzeteiket, a „háromoroszlánosok” ellenük végigvittek két támadást, s azzal a félidőig eldöntötték a mérkőzést.

A 38. percben Jude Bellingham beadását követően Jordan Henderson passzolta Édouard Mendy hálójába a labdát. Kettejük között nagyjából 13 év a korkülönbség, Bellingham a valaha volt legfiatalabb angol vb-gól-előkészítő, Henderson pedig (Tom Finney után) a második legidősebb gólszerző.

A Borussia Dortmund középpályásának újabb remek megmozdulása, majd Phil Foden előkészítése után Harry Kane lőtte a másodikat, a 45. percben. A csapatkapitánynak ez volt az első akciógólja a válogatottban 2022-ben. A nagy tornákat tekintve 11 gólnál tart, megelőzte (ebből a nézőpontból) az angol válogatott örökranglistáján Gary Linekert.

Aliou Cissé szövetségi kapitány a második játékrészre három cserével próbálta felrázni a csapatát, nem sokat ért. Az angolok már nem erőltették a támadásokat, de Bukayo Saka az 57. percben meglőtte a maga gólját. Az Arsenal csatára már háromgólos a világbajnokságon.

Kapcsolódó írásaink