Sport

A kislánya miatt kért cserét André Ayew

Maha elájult a kihagyott büntető után

Ezt írtuk az Uruguay–Ghána-mérkőzés tudósításában, még pénteken: „A ghánai csapatkapitány, André Ayew lőtte, szinte biztosan nagy hatással volt rá a történelem, mert toporgott, bizonytalan volt, gyengén célzott a bal sarokra. Rochet kivédte a lövést, s attól kezdve más mérkőzés kezdődött. Ő és az öccse is a történtek hatása alá került, Otto Addo szövetségi kapitány mindkettőjüket lecserélte a második félidő előtt.” Betűről betűre igaz, de ma már tudjuk, sokkal tragikusabb volt a helyzet, mint az tudtuk, sejtettük.

A kislánya miatt kért cserét André Ayew
Itt a kihagyott büntető, Andre Ayew rosszul sikerült lövése
Fotó: Alfredo Estella / AFP

Az RMC Sport (Radio Monte-Carlo Sport) tudta meg, hogy André Ayew azért kért cserét a szünetben, egyébként öccsével együtt, mert hétéves kislánya, Maha elájult a lelátón a kihagyott tizenegyes után, és kórházba szállították.

Objektum doboz

A Londonban élő ismert ghánai sportújságíró, Rahman Osman írta a twitteren, hogy „ahogyan az megjósolható volt, mindent kap a nyakába André Ayew ma reggel Ghanában. De azt tudjátok, hogy a kislánya összeesett a tribünön a tizenegyes kihagyása után. Szóval, ahelyett, hogy utáljátok, lehettek egy kicsit kedvesek hozzá. Vannak az életben fontosabb dolgok a futballnál.”

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink