Sport

Hansi Flick szívesen maradna német kapitány

A 2024-es Eb-n javítana

Hansi Flick, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a katari világbajnoki búcsú ellenére szeretne a posztján maradni, és felkészíteni a csapatot a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Hansi Flick szívesen maradna német kapitány
Hansi Flicknek nincsenek könnyű napjai
Fotó: Christian Charisius / DPA / DPA Picture Alliance via AFP

„Az első félidő után nagyon mérges voltam, mert engedtük, hogy az ellenfelünk feltámadjon – értékelte a csütörtök esti, Costa Rica elleni 4–2-es sikert az 57 éves szakember. – Vég nélküli lehetőségeink voltak, három vagy négy gólt is szerezhettünk volna, de a könnyelműségünkkel felhoztuk a riválist."

A Nationalelf a győzelem ellenére nem jutott be a nyolcaddöntőbe, mert a csoport másik találkozóján Japán 2–1-re nyert Spanyolország ellen.

„A kiesés nem ma dőlt el, hanem a Japán elleni gyenge húsz perccel. És a végén a spanyolok ellen is lehetett volna 2–1 nekünk. Ezen a tornán nem voltunk hatékonyak. Természetesen óriási a csalódottság, ezt fel kell dolgoznunk" – folytatta Flick.

A németek a nyitómeccsükön óriási meglepetésre 2–1-re kikaptak a japánoktól, majd a folytatásban 1–1-es döntetlent játszottak a spanyolokkal, így a harmadik mérkőzésen már nem a saját kezükben volt a sorsuk.

„Élvezem a munkámat. Jó csapatunk van, jó játékosaink. Ezért ez a dolog nem rajtam múlik" – válaszolta Flick arra a kérdésre, hogy a vb-búcsú ellenére marad-e a posztján.

Kapcsolódó írásaink