Sport

Irgum-burgum a FIFA részéről

Érthető volt a játékosok távolmaradása, de hibáztak

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség 10 ezer svájci frankos büntetést rótt ki a német válogatottra, amiért a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón a csapatot csak az edző képviselte. A sajtóeseményen egyetlen játékos sem jelent meg, noha ez a szabály: a tréner plusz valaki a csapatból.

Irgum-burgum a FIFA részéről
Hansi Flick egyedül jelent meg a sajtótájékoztatón, noha egy játékosának is ott lett volna a helye
Fotó: AFP/Christian Charisius

A FIFA kedden jelentette be, hogy a németeket hivatalos figyelmeztetésben részesítette, továbbá 10 ezer svájci frankos (4,13 millió forintos) büntetést rótt ki rájuk.

A sajtótájékoztatón egyedül Hansi Flick szövetségi kapitány vett részt, de az előírásoknak megfelelően a keret egyik játékosának is ott kellett volna lennie. A szakember azonban úgy döntött, a zavartalan felkészülés érdekében egyik labdarúgóját sem viszi magával. Tudniillik hosszúnak találta az oda-vissza utazgatást a sajtótájékoztatóra nem sokkal az utolsó edzésük előtt.

A németek múlt szerdán, a nyitómeccsükön 2–1-re kikaptak Japántól, majd vasárnap 1–1-es döntetlent játszottak Spanyolországgal. Egy pontjukkal jelenleg az E csoport utolsó helyén állnak, a harmadik, zárókörben majd Costa Ricával találkoznak csütörtökön. A további sorsukat döntően meghatározó meccs előtti sajtóeseményre szerdán kerül sor.

Kapcsolódó írásaink