Sport

Csoportelső a marokkói válogatott

Az észak-afrikai csapat hét ponttal zárta az első szakaszt

A marokkói válogatott csoportelsőként jutott a legjobb tizenhat közé a katari világbajnokságon, a spanyol, a német, a japán és a Costa Rica-i válogatott közül kerül ki az ellenfele.

Csoportelső a marokkói válogatott
En-Neszri a 2018-as vb után a 2022-esen is szerzett gólt
Fotó: Natalja Kolesznyikova / AFP

A világbajnokságon eddig csak a kanadai válogatott szerzett annál gyorsabban gólt, mint most a marokkói éppen a kanadaiak ellen. Hakim Zijes – a szerb–kanadai kapus, Borjan hibája után született – vezető találatát en-Neszri még a félidő közepén megtoldotta eggyel.

Az első játékrész vége előtt a kanadaiak egy öngóllal szépítettek, de ezzel nagyjából el is lőtték a puskaport. (Egyébként éppen a torna első öngólja volt a torna századik gólja.)

Az észak-afrikai válogatott a folytatásban leginkább arra ügyelt, hogy ne kapjon gólt, tartsa meg az előnyét. Hiszen azt már a mérkőzés előtt ki lehetett számolni, hogy két győzelemmel és egy döntetlennel, hét ponttal, biztosan továbbjut a csapat.

A marokkóiak – akárcsak egy nappal korábban a lengyelek – 1986 óta először jutottak túl a csoportkörön. A kanadai válogatott szoros mérkőzéseket játszott, de szerzett pont nélkül búcsúzott a világbajnokságtól.

Kapcsolódó írásaink