Sport

Bár győzött, kiesett a mexikói válogatott

Hiába verte meg a közép-amerikai csapat 2–1-re a szaúdiakat

Az első félidő ugyan nem hozott gólt a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának Mexikó–Szaúd-Arábia-mérkőzésén, de aztán a második játékrész elejétől csak az volt a kérdés: a közép-amerikai csapat győzelme ér-e egyben továbbjutást is?

Bár győzött, kiesett a mexikói válogatott
Luis Chavez önfeledten ünnepelte a gólját. A mérkőzés után már nem biztos, hogy tudott neki nagyon örülni
Fotó: AFP/Alfredo Estrella

Az első játékrész végéig a hagyományos mérés szerint 67:33 volt a labdabirtoklás aránya a mexikóiak javára, gól nélkül. A 47. percben Montes a kapu közelében továbbtette a labdát Martinnak, aki a gólvonal közeléből a hálóba küldte a labdát. Alig öt perccel később következett a torna eddigi kevés szabadrúgásgóljának egyike: Chavez 25 méterről parádés lövést küldött a kapuba.

Miután közben az argentin válogatott megszerezte a másik mérkőzésen a vezetést, azaz a lengyelek az aktuális állás szerint maradtak négy ponton, a mexikóiak úgy hajtottak, mintha nem vezetnének megnyugtató előnnyel. Kellett (volna) nekik még két gól ahhoz, hogy jobban álljanak, mint a lengyelek. (Persze, bízhattak abban is, hogy majd az argentinok segítenek rajtuk. Konkrétan ez történt, a 67. percben járt a két mérkőzés, amikor Álvarez a hálóba vágta a labdát.)

Abban a pillanatban szinte mindenben egyformán állt a mexikói és a lengyel válogatott, egy faktorban nem: a kevesebb sárga lapot kapó európai válogatott állt továbbjutásra. Aztán az utolsó pillanatokban változott a helyzet: al-Dovszari lőtt egy szép gólt, így legalább a mexikóiak nem a sárga lapjaik miatt estek ki. 

A szaúdi válogatott sem az argentinok, sem a lengyelek elleni teljesítményét nem tudta megközelíteni. Mindazonáltal becsülettel végigjátszotta a mérkőzést, három szép gólt szereztek a tornán. A csoport első játéknapja után az élen álltak, a harmadik, a záró után a negyediken, az utolsón.

Kapcsolódó írásaink