Sport

Pulisicet kórházba vitték kivizsgálásra

Azt ígéri, játszik szombaton

A kedd esti, Irán elleni mérkőzés után kórházba vitték Christian Pulisicet, aki az amerikaiak győzelmet és továbbjutást jelentő gólját szerezte a katari labdarúgó-világbajnokságon.

Pulisicet kórházba vitték kivizsgálásra
Nagy fájdalmai voltak Christian Pulisicnak
Fotó: AFP/Fadel Senna

 A támadó a 38. percben sérült meg, amikor a hálóba talált, és közben ütközött az irániak kapusával. Pulisic nem is tudta megünnepelni a gólját, hosszú ideig ápolásra szorult, de folytatta a játékot, majd a félidőben lecserélték.

A 24 éves csatár játéka így kérdéses a hollandok elleni nyolcaddöntőben szombaton. Kiesése jelentős veszteség lenne az Egyesült Államok együttesének, mivel a Chelsea futballistája az amerikaiak legismertebb és legjobb labdarúgója.

Ugyanakkor Pulisic kevéssel a meccs után, a kórházból üzent Twitter-oldalán a szurkolóknak, akik minden bizonnyal kissé megnyugodtak a csapat egyik legjobbjának nyolcaddöntős szereplését illetően.

„K...a büszke vagyok a srácokra. Szombatra készen állok majd, ne aggódjatok” – olvasható a támadó oldalán.

Pulisic a kórházban
Pulisic a kórházban
Fotó: Twitter/AreaSportsNet

Az Egyesült Államok Labdarúgó-szövetsége szerdán közölte, hogy az amerikai játékost kismedencei zúzódással diagnosztizálták, és napokon belül visszatérhet a pályára. Pulisic már elhagyhatta a kórházat, és egy, a közösségi médiában megosztott videóból az is kiderült, hogy csapattársai ünnepelve fogadták őt a hotelban.
 

Kapcsolódó írásaink