Sport

Bale: Megyek golfozni

A viccgyár az Out of Context Football Twitter-oldala

Nem sok kellett a mémgyárosoknak, hogy az Angli–Wales vb-meccsen lecserélt walesi csapatkapitány, Gareth Bale kárára vicceskedjenek. A rossz napot kifogó 33 éves játékost úgy ábrázolták, mint aki megy valahová.

Bale: Megyek golfozni
Gareth Bale már a pálya szélén, lecserélése után az angolok elleni vb-meccsen
Fotó: AFP/Andrej Isakovic

Hogy pontosan hová?

Hát a másik, előszeretettel űzött sportágába: golfozni.

Objektum doboz

Gareth Bale kapcsán évek óta tartja magát az állítás, hogy amikor valamelyik csapatnál nem edz, vagy sérültet jelent, akkor tulajdonképpen a golfozáson járt a feje. Pedig focizni is veszettül tud. Vagy tudott. Rendkívül gyors, és káprázatos a rúgótechnikája. Többször volt BL-győztes csapat játékosa, hazájában roppant népszerű volt mindig is, és ha a klubfociban újabban már nem is teszi oda magát, de a walesi válogatottnak ő a lelke. 

Száznál is többször volt válogatott, amióta – még nem volt 17 éves – a nemzeti csapatban debütált.

Gyerekként más sportágakba is belekóstolt: rögbizett, jégkorongozott, atletizált. Aztán a labdarúgás beszippantotta. De felnőtt fejjel szabadidejében rendszeresen járt golfozni. Nem véletlen, hogy egyik beceneve: A Golfos. Ezt még akkoriban akasztották rá, amikor a Real Madrid játékosaként nem játszott. Csak szórakozott. 

Cardiffban a háza mögött építtetett egy háromlyukú golfpályát, amelyet a kis pályák egyik legjobbjaként tartanak számon a világon. Óriási kihívás volt a pályaépítőknek az évszázadokon át farmerkedésre használt földet átalakítani, ráadásul úgy, hogy a lyukak mindegyike Bale egy-egy kedvenc golfpályájának a másolata.

Objektum doboz

Az idei szezonban azonban sokat kellett nélkülöznie az otthoni golfpályát, tekintettel arra, hogy az amerikai labdarúgó-bajnokságba, az MLS-be igazolt, és a walesi labdarúgó-válogatottal is sokat készültek a vb-re, miután sok év után újra kijutottak.

Kapcsolódó írásaink