Sport

Távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról Mattia Binotto

A Ferrari a tervek szerint jövőre jelenti be, hogy ki lesz Binotto utódja

Távozik a Forma–1-es világbajnoki sorozatban idén másodikként záró Ferrari csapatfőnöki posztjáról Mattia Binotto.

Távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról Mattia Binotto
Binotto és Leclerc
Fotó: Getty Images via AFP/Jared C.

A maranellói istálló kedden jelentette be, hogy az 53 éves szakember december 31-i határidővel lemondott a posztról, ezt pedig a Ferrari elfogadta.

„Úgy gondolom, hogy ezt a lépést ebben a pillanatban helyes megtennem, bármennyire is nehéz volt meghoznom a döntést” – nyilatkozta Binotto, aki 1995 óta állt a Ferrari alkalmazásában, és csaknem négy évig volt csapatfőnök.

A Ferrari a tervek szerint jövőre jelenti be, hogy ki lesz Binotto utódja, és a posztra sajtóinformációk szerint Frederic Vasseur a legesélyesebb, aki 2017 óta a Ferrarival szorosan együttműködő és a 2019-es idény elejétől Alfa Romeo néven induló Sauber istállót vezeti.

A Ferrari legutóbb 2007-ben, Kimi Räikkönen révén ünnepelhetett egyéni világbajnoki címet a Forma–1-ben, a konstruktőrök között pedig 2008-ban ért legutóbb a csúcsra.

Az idén a monacói Charles Leclerc második lett a pontversenyben a második vb-címét megszerző Max Verstappen (Red Bull) mögött. Leclerc 46 pontos előnyben volt az első három versenyhétvége után, később viszont stratégiai és versenyzői, valamint műszaki hibák miatt nem volt reális esélye arra, hogy megszorongassa a tavalyi címét megvédő Verstappent.

Kapcsolódó írásaink

Elmélkedés az eldobott 75 pontról

ĀSzerecsenmosdatásnak is beillik, ahogy Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke védi Forma–1-es pilótáit, különösen a vb-címért versenyben lévő Charles Leclerc-t