Sport

Notórius pályára berohanó a hétfő esti mérkőzésen látott férfi

Egyszerre három üzenetet is közvetített a Portugália–Uruguay mérkőzésen a pályára berohanó szurkoló.

Notórius pályára berohanó a hétfő esti mérkőzésen látott férfi
A világbajnokságok alatt a gyepen szinte példátlan az ilyesfajta politikai demonstráció
Fotó: AFP/Pablo Porciuncula

Magával vitt egy szivárványos zászlót, a hatályos katari szabályok szerint ez büntetőjogilag is szankcionálható ott. Supermanes pólójára előre a Mentsd meg vagy óvd meg Ukrajnát (Save Ukraine) feliratot íratta fel, a hátán olvashatóval egy iráni nő, minden bizonnyal a szeptemberben elhunyt Mahsza Amíni iránti tiszteletre hívott fel (Respect for Iranian woman).

Még a tetoválások (testfestések?) is az alkalomra készültek
Még a tetoválások (testfestések?) is az alkalomra készültek
Fotó: AFP/Odd Andersen

A pályára illetéktelenül berohanó férfi Mario Ferri, nem először cselekedett már hasonlót, igaz, hasonló politikai tartalom megjelenítése nélkül.

Behatolt a pályára a 2010-es labdarúgó-világbajnokság Spanyolország–Németország elődöntőjében, Dél-Afrikában, illetve néhány hónappal korábban, a Real Madrid–AC Milan Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Beszökött a gyepre a 2011-es Barcelona–Manchester United Bajnokok Ligája-döntőben, valamint a 2014-es, Brazíliában zajló világbajnokság Belgium–Egyesült Államok nyolcaddöntőjében is miként annak az évnek a végén, Abu-Dzabiban, az Internazionale–TP Mazembe klubvilágbajnoki döntőben.

A biztonsági emberek végül levezették a pályáról
A biztonsági emberek végül levezették a pályáról
Fotó: Anadolu Agency/Anadolu Agency via AFP/Salih Zeki Fazlioglu

A CBS Sports jelentése szerint Ferri olasz állampolgár, akit Il Falcónak (A sólyom) becéznek. Harmincöt éves, majdnem tíz évet futballozott az indiai második ligában. Az elmúlt időszakban hazatért Pescarába, majd Lengyelországba ment, menekülteket szállított Lvivből.

Olasz lapértesülések szerint a katari hatóságok nem szankcionálták Ferrit, szabadon távozhatott.

Kapcsolódó írásaink