Sport

Koulibaly lőtte tovább a szenegáliakat

Szeengál 2-1-re megverte Ecuadort

Izgalmas mérkőzésen lépett a legjobb tizenhat közé Szenegál válogatottja a labdarúgó-világbajnokság A csoportjában.

Koulibaly lőtte tovább a szenegáliakat
A rakás alján valahol ott lehet Kalidou Koulibaly, a gólszerző is
Fotó: Manan Vatsayana / AFP

Mivel az első két forduló eredményei alapján az afrikai válogatottnak nyernie kellett, ellenben az ecuadoriaknak elég lett volna a döntetlen, Aliou Cissé együttese kezdett aktívabban. Többet birtokolta a labdát, a kapura is veszélyesebb volt, igaz, „csak” tizenegyesből tudott vezetést szerezni. A 42. percben Ismaila Sarr, az angol második vonalban szereplő Watford csatára gólra váltotta a saját maga által kiharcolt büntetőt.

A második játékrészben valamivel aktívabbá vált a dél-amerikai csapat, s az első szögletéből, egy másik angliai légiós, a rutinos Moisés Caicedo, a Brighton futballistája fejjel kiegyenlített. Együtt ünnepelt, majd együtt imádkozott az ecuadori csapat, a döntetlen elég lett volna nekik. Ám mindössze három perccel az egyenlítő találat után – amiből kettő legalább az ünnepléssel telt – a másik oldalon a Chelsea védője, Kalidou Koulibaly, kihasználva a másik csapatkapitány, az eddigi ecuadori vb-hős, a tornán már háromgólos Enner Valencia hibáját, a hálóba lőtte hosszú válogatottbeli pályafutása első gólját.

Természetesen a hátralévő több mint 25 percben az ecuadoriak voltak aktívabbak, a helyzetből fakadóan nagyon izgalmasok voltak az utolsó percek, de Szenegál kihúzta újabb kapott gól nélkül, megnyerte a mérkőzést, s továbbjutott.

Története során másodszor világbajnoki nyolcaddöntős lett (mindkétszer Ázsiában), s készülhet a B csoport győztesével, valószínűleg Angliával vívandó mérkőzésre.

Kapcsolódó írásaink