Sport

Hakimi homlokcsókja

Egy boldog és büszke anya meg egy kárvallott tréner

Két, Marokkóhoz köthető színes futballhírt osztott meg olvasóival az Egyesült Arab Emírségek vezető médiája, a Gulf Today. Az egyiket arról, miként örült Asraf Hakimi a győzelmüknek, a másik, hogy mi történt a csapat korábbi vezetőedzőjével, a bosnyák Vahid Halilhodiccsal.

Hakimi homlokcsókja
Hakimi és édesanyja a belgák elleni győztes mérkőzés után a lelátón
Fotó: AFP/Fadel Senna

Nos, Hakimi a belgák elleni győztes mérkőzés végén a lelátón megkereste az édesanyját, levette a trikóját, odaadta neki, megölelte, majd homlokon csókolta. Ezt az AFP fotósa pont észrevette.

A másik hír pedig, hogy francia rendőrségi források szerint a csapat korábbi vezetőedzőjének, aki 2019-ben vette át az együttes felkészítését, a bosnyák Vahid Halilhodicsnak a házában betörők jártak. A rablók az ablakot törték be, majd a lakásban feltörték a széfet, és onnét készpénzt, ékszereket és drága órákat vittek magukkal. Az összérték mintegy 80 ezer euró. 

A pórul járt trénert amúgy augusztusban leváltották a marokkói válogatott éléről. Korábban Algéria, Japán és Elefántcsontpart csapatát is edzette, klubszinten pedig a PSG, a Lille, a Rennes és a Nantes csapatát.

Kapcsolódó írásaink