Sport

A brazil Ronaldo felcsapott riporternek

A Fenomén aranylábát megsimogatta az utód

A FIFA katari stúdiójában két világsztár beszélgetett egymással, a Fenomén (ahogy becézik az egykori brazil Ronaldót) és Rodrygo, a brazilok 21 éves játékosa, aki Svájc ellen hétfőn főszerepben volt. 

A brazil Ronaldo felcsapott riporternek
Ronaldo és Rodrygo a FIFA stúdiójában a beszélgetés végén
Fotó: Twitter/Happiness is Football

Rodrygo a második félidőre kapott lehetőséget az addig gól nélküli döntetlenre álló találkozón, s az volt a kapitány kérése a Real Madrid játékosától, hogy mozgassa jobban a csatársort, támadják az üres területeket hatékonyabban, mint Paquetá. És Rodrygo pont ezt tette.

Rodrygo beállítása után felpörgött a brazilok játéka a svájciak ellen
Rodrygo beállítása után felpörgött a brazilok játéka a svájciak ellen
Fotó: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Az eszmecserében szóba került az is, pótolható-e a sérült Neymar, s ha igen, mire kell figyelniük a csapattársaknak távollétében. De lássuk elölről. 

„Köszönjük, hogy eljöttél a stúdióba. Ez az első világbajnokságod. Én tizenhét évesen éltem ezt át, fantasztikus volt. Milyen élményeid vannak?” – kérdezte Ronaldo az utódját. 

„Számomra nagy öröm itt lenni veled. Egyenesen szenzációs” – vette át a szót Rodrygo. Majd hozzátette, ő jelenleg mindenből tanul. A napi edzésekből, a felkészülésből. Abból, mikor mennek a szállodába, ott mit csinálnak. Minden tapasztalat számára. 

„Hálát adok Istennek, a pályán minden rendben van velünk és velem is” – folytatta az ötperces felvételen. 

A játékos egyelőre még nem volt kezdő a brazil csapatban, de ez nem okoz neki gondot, készen áll erre a feladatra, amikor a kapitány úgy gondolja. A Real Madriba nagyon fiatalon, 18 évesen került, de készen állt arra a feladatra is. 

„A legfontosabb, hogy felkészült légy, hogyha eljön a pillanat, ne okoz csalódást” – mondta Rodrygo.

Ezt követően kicsit taglalták azt a labdát, amelyet Vinícius lőtt be, és épp csak elcsúszott Rodrygo feje előtt. Meg egy másik Vinícius-beadást, amiből Rodrygo gólpasszt adott Casemirónak. Ez egyben a Real Madrid trió csapatmunkáját is fémjelezte.

Casemiro szinte nem hiszi, hogy bombagólt lőtt, de Vinícius, akitől a labda elindult már örömmámorban
Casemiro szinte nem hiszi, hogy bombagólt lőtt, de Vinícius, akitől a labda elindult, már örömmámorban
Fotó: AFP/Nelson Almeida

Ronaldo mosolyogva dicsérte a fiatal játékost, aki nyilván érti, mit beszélnek körülötte a védők, ezt azonban Rodrygo cáfolta, azt mondta, angolul tud, de a svájciakat nem értette, legalábbis nem azt, amit mondtak, de azt igen, ahogy mozogtak.

A végén még arról beszéltek, hogy Neymar és Danilo hiányzik a csapatból, örülni fog, ha visszatérnek, de máskor is játszottak már nélkülük, meg kell tudni oldani. Itt nincs megállás, nem szabad elbizonytalanodni.

A riport azzal zárult, hogy Rodrygo felpattant és megsimogatta Ronaldo két lábszárát, és aztán a sajátjait, mintegy átvíve a misztikus labdakezelés titkát. Csoda jelenet volt, ami önállóként is ellepte a közösségi médiát.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink