Sport

Mbappé duplájával már továbbjutottak a franciák

A címvédő az első biztos szereplő a nyolcaddöntőben

Franciaországé az első válogatott a katari labdarúgó-világbajnokságon, amely megszerezte a második győzelmét is, s egyben a címvédő lett az első továbbjutó. Felejthető első félidő után nyertek a Kékek 2–1-re.

Mbappé duplájával már továbbjutottak a franciák
Így szerezte Kylian Mbappé a második gólját
Fotó: Francois-Xavier Marit / AFP

Az első félidőben rengetegszer kísérleteztek lövéssel a franciák – eredmény nélkül. Az Opta mérése szerint (1966 óta létezik) most először próbálkozott egy csapat 13 lövéssel – szerzett gól nélkül.

A második játékrészben aztán Kylian Mbappé eldöntötte a javukra a mérkőzést. Előbb Théo Hernandezzel vittek végig szinte a saját tizenhatosuktól egy akciót, a PSG csatára aztán a kapuba lőtt. Hét perccel később a Barcelona középhátvédje, Andreas Christensen egy szöglet után fejessel kiegyenlített, sőt ezt követően a dánoknak akadt tíz jó perce, akkor kiegyenlített volt a játék, sőt a fehér–pirosak kétszer is jó helyzetbe kerültek. A 87. percben aztán Antoine Griezmann pontos beadása után Kylian Mbappé két lépésről a kapuba sodorta a labdát.

A franciák 2022-ben harmadszor játszottak a dánokkal, először nyertek, az ő szempontjukból a legjobbkor.

A csoportban a hatpontos és már továbbjutott franciák mögött az ausztráloknak három, a tunéziaiaknak és a dánoknak egy-egy pontja van. Az utolsó forduló párosítása: Franciaország–Tunézia, Ausztrália–Dánia. Minden bizonnyal két utóbbi csapat közül kerül majd ki a második továbbjutó. Ha az észak-afrikai válogatott nem tesz csodát, az ausztráloknak a döntetlen is elég a második helyhez.

Kapcsolódó írásaink