Sport

Neymar bokájáért aggódik Brazília

A diagnózis rándulás, a visszatérés kétséges

„Aggódunk Neymar sérülése miatt” – mondta Rodrygo, a Real Madrid csatára a brazilok 2–0-s győzelme után a Radio Marcának. Az orvos szerint egyelőre a jeges kezelés elég, aztán meglátják, mit hoz a péntek. Az első diagnózis rándulás.

Neymar bokájáért aggódik Brazília
Így nézett ki Neymar jobb bokája a mérkőzés utáni percekben
Fotó: Giuseppe Cacace / AFP

Egy órával a Brazíia–Szerbia találkozó után a brazil válogatott orvosa, Ramiro Lasmar elmondta, hogy Neymar rándulást szenvedett a jobb bokájában, 48 órát kell várni, hogy kiderüljön, mikor játszhat újra.

„Neymar jobb bokája bedagadt, elkezdtük a jeges kezelést már a kispadon, most pedig a fizioterápiás kezelés következik. Röntgennek egyelőre nem látom szükségét. Ha kell, meg fogjuk csinálni. Pénteken okosabbak leszünk, sok múlik azon, ő hogy érzi majd, mekkora a baj. Korai még arról beszélni, mikor játszhat újra.”

A Marca, a madridi sportnapilap tudósítója szerint Tite, a brazil szövetségi kapitány a szokásos mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, biztos abban, hogy Neymar még több mérkőzést is játszik majd ezen a világbajnokságon. A Sao Pauló-i Lance is címoldalára tette Tite ígéretét: „Neymar még játszani fog”.

A játékostársak, akik látták, hogy Neymar könnyezik a lecserélése után a kispadon, aggódnak. A Real Madrid braziljai közül Rodrygo azt mondta a Marcának, hogy Neymar sok rúgást kapott, aggódnak az állapota miatt, de remélik, nincs nagy baj.

A franciák különösen jól tudják, hogy a „párizsi” Neymar bokája mennyire sérülékeny, az elmúlt négy szezonban 198 napot hiányzott miatta. A Le Parisien az internetes címoldalán külön fület csinált felül Neymar megsérült felirattal. A bulvárlap dohai tudósítója szerint „Kezdetben öröm, eksztázis és remények. Utána egy brutális belépő, könnyek kifordult bokával, és félárbocon az álmok. Senki sem tudja, hogy Neymar világbajnoksága azonnal véget ért-e, amint elkezdődött, vagy a brazil sérülése nem túl súlyos.”

Kapcsolódó írásaink