Sport

Megint egy gól nélküli döntetlen

Nem bírt egymással a dél-koreai és az uruguayi csapat

A világbajnokságon már a negyedik mérkőzés végződött gól nélküli döntetlenre, ami a korábbi tornákhoz képest kirívóan rossz arány. Ezúttal az uruguayi és a dél-koreai csapat nem jutott el a gólig.

Megint egy gól nélküli döntetlen
Szon Hung Min Uruguay ellen
Fotó: AFP/Dzsang Jön Dzse

Csak összevetésként: a 2018-as világbajnokság 64 meccse közül mindössze egyen nem láttak gólt a nézők. Most az első tizennégy találkozóból négyen maradtak érintetlenek a hálók Az eddigi meccseken 34 gól esett, de ezek éppen felét három európai csapat, a spanyol (7), az angol (6) és a francia (4) érte el. A többi 25 csapat összesen jutott el tizenhét gólig.

Uruguay a harmadik dél-amerikai együttes, amelyik bemutatkozott a tornán, Ecuador nyert közülük eddig egyedül, de este még jönnek a brazilok. A Celeste bosszús lehet, az első félidő hajrájában Diego Godin, a másodikéban Fede Valverde találta el a jobb kapufát.

A dél-koreaiak az első félidőben többet birtokolták a labdát, vb-történelmükben először zártak egy játékrészt 50 százalék fölötti labdabirtoklással. A második félidőben aztán az uruguayiak felülkerekedtek, de csak ebből a szempontból.

A csoport másik mérkőzését, 17 órától, Portugália és Ghána játssza.

Kapcsolódó írásaink