Sport

„Sosem aggódtam azért, hogy ki lő gólt”

A kapitány a németek ellen is hasonló játékot ígér

Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya dicsérte játékosait a Costa Rica csapata felett aratott 7–0-s győzelem után, egyúttal azt ígérte, hogy a németek elleni, vasárnapi mérkőzésen hasonló ambícióval fognak hozzáállni a katari világbajnokságon.

„Sosem aggódtam azért, hogy ki lő gólt”
Luis Enrique láthatóan könnyed és elégedett volt a nagy győzelem után
Fotó: Kirill Kudrjavcev / AFP

A spanyolok vb-történelmük legnagyobb különbségű győzelmét aratták, az eddigi 99 vb-góljukhoz hetet hozzátéve már 106-nál járnak.

„Amikor a dolgok így alakulnak, a labdarúgás csodálatos sport” – lelkendezett a szakvezető a szerdai mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy kivételes volt a labdatartásuk, és nagyon eredményesen fejezték be támadásaikat, azzal a felfogással futballoztak remekül, amely évek óta jellemzi a spanyol válogatottat.

Arról is beszélt, hogy nincs egy kiemelkedő csatáruk, aki harminc gólt szerez, hanem ott van Ferran Torres, Dani Olmo, Marco Asensio, Gavi...

„Sosem aggódtam azért, hogy ki lő gólt” – árulta el.

A következő feladatot illetően azt ígérte, hogy ugyanezzel a hozzáállással mennek majd ki a pályára a győzelmi kényszerben lévő németek ellen is. A csoport négy csapata legközelebb vasárnap játszik. Ha a két szerdai győztes (Japán Costa Rica, Spanyolország pedig Németország ellen) ismét győz, a németek, történetük során először, két egymást követő világbajnokságon nem jutnak túl a csoportszakaszon, már az utolsó meccsüktől függetlenül.

A spanyoloknak érdeke a csoportelsőség, ebben az esetben az F csoport második helyezettjével játszanak a papírforma szerint, vagyis, ha a belgák végeznek annak a négyesnek az élén, a horvátokkal, a kanadaiakkal vagy a marokkóiakkal. 

Kapcsolódó írásaink