Sport

Milliókat spórol a Manchester United Ronaldo távozásával

A BBC szerint az ingyen igazolható, 37 éves Cristiano Ronaldo a  Newcastle United vagy a szaúd-arábiai Al-Naszr játékosa lehet.

Milliókat spórol a Manchester United Ronaldo távozásával
Ronaldo a világbajnokságon szeretné kárpótolni szurkolóit
Fotó: AFP/Patricia De Melo Moreira

Ronaldo távozásával a Manchester United mintegy 15,5 millió fontot spórolhat, mivel közös megegyezéssel felbontották a nyáron lejáró szerződését. Kiszámolták, hogy a tavaly augusztusban a Unitedhez visszatért Ronaldo egy-egy gólja 1,2 millió fontjába került volt klubjának.

A Portugália–Ghána mérkőzés előtti sajtótájékoztatón is szóba került Ronaldo távozása, volt klubtársa Bruno Fernandes elmondta: „Nem beszéltem Cristianóval a szerződésbontásról, ez az ő személyes döntése. Kiváltság volt vele egy csapatban játszani, de tudjuk, semmi sem tart örökké. Jó volt, amíg tartott, de tiszteletben kell tartanunk a döntését. A válogatottban sem téma az ügye, mindannyian a világbajnokságra koncentrálunk. Minden játékos álma, hogy vébén szerepeljen, Cristianónak és nekünk is fontos Portugáliáért játszani” – hangsúlyozta a 28 éves középpályás.

Időközben az angol Labdarúgó-szövetség (FA) kétmérkőzéses eltiltással és pénzbüntetéssel sújtotta Ronaldót. A portugál támadóval szemben még egy áprilisi eset kapcsán vizsgálódott az FA, miután az Everton otthonában rendezett összecsapást követően kiverte a telefont egy szurkoló kezéből.

Érdekesség, hogy az ötszörös aranylabdás büntetése „nemzetközi”, azaz bárhova is igazol, ott új csapata első két mérkőzésén nem léphet pályára. Ronaldót az eltiltás mellett 50 ezer fontos bírsággal sújtotta a szövetség.

Kapcsolódó írásaink