Sport

A német belügyminiszter szivárványos karszalaggal tüntetett Katarban

Nancy Faeserre nem vonatkozott a FIFA tiltása

Nancy Faeser, a tavaly kinevezett német belügyminiszter a helyszínen követte a német válogatott a japánok elleni vereségét, az egyik VIP-helyen néhány méternyire ült csak Gianni Infantinótól, a FIFA elnökétől. OneLove karszalagban.

A német belügyminiszter szivárványos karszalaggal tüntetett Katarban
Bernd Neuendorf, a Német Labdarúgó-szövetség elnöke és Nancy Faeser
Fotó: dpa/dpa Picture Alliance via AFP/Federico Gambarini

Ahogyan a Wikipedia róla szóló szócikke megemlíti, nem sokkal a 2022-es világbajnokság kezdete előtt Faeser elhatárolódott a katari eseménytől. Hangsúlyozta: a szövetségi kormány meg van győződve arról, hogy a nagy sportesemények odaítélését kritériumokhoz kell kötni, „nevezetesen az emberi jogok és a fenntarthatóság elveinek betartásához”. Ha a kritériumok nem teljesülnek, jobb lenne, ha „nem ítélnék oda az ilyen államoknak” a rendezést. A kijelentés ellen Katar élesen tiltakozott, Dohában bekérették a német nagykövetet a külügyminisztériumba.

Bár Nancy Faeser nem értett egyet a katari rendezéssel, ott volt a németek első mérkőzésén. Mégpedig egy OneLove karszalagban.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom