Sport

Egyelőre nagyon is kétséges Benzema szereplése

Az aranylabdást kétfajta sérülés kínozza

A világbajnoki címvédő francia válogatott kedden, az ausztrálok ellen kezdi meg szereplését a katari vb-n. Elképzelhető, hogy az aranylabdás Karim Benzema nélkül.

Egyelőre nagyon is kétséges Benzema szereplése
Karim Benzema nem tudja, mikor játszhat legközelebb
Fotó: AFP/Franck Fife

A Real Madrid középcsatárját húzódás, és térdfájdalom is kínozza egyelőre, nem is edz együtt a többiekkel. Az idény eddigi részében 11 mérkőzést volt kénytelen eddig kihagyni. Novemberben csupán 26 percnyi játék áll mögötte, ennyit játszott a Celtic elleni BL-mérkőzésen, mielőtt lebicegett a pályáról.

A legnagyobb baj, hogy az orvosi stáb egyelőre nem is tudja biztosan, mi okozza a problémát. Elképzelhető, hogy Didier Deschamps úgy dönt, a csoportszakaszban semmiképpen sem veti be Benzemát, több időt adva a csatárnak a felépülésre. Ebben az esetben Olivier Giroud játszik majd Kylian Mbappé és Antoine Griezmann között.

A franciák – akik egyébként nem számíthatnak a 2018-as kulcsemberek közül Paul Pogbára és Ngolo Kantéra – rossz ómennek tartják Benzema sérülését, s emlegetik, hogy 2002-ben, amikor címvédőként kudarcot vallottak, Zinédine Zidane is sérülten ment a tornára.

A franciák rutinos játékosai közül Raphael Varane is könnyített edzésmunkát végez, ő sincsen százszázalékos állapotban.

Kapcsolódó írásaink