Sport

Ifjabb Dárdai Pál válogatottbeli szereplése futballtörténelmivé válhatna

Dzsudzsák Balázs játszott együtt az édesapjával is a nemzeti tizenegyben

Vasárnap Marco Rossi szövetségi kapitány – sérülések miatt – meghívta a csütörtökön a luxemburgiak, egy hét múlva pedig a görögök ellen játszó válogatottba ifjabb Dárdai Pál, a MOL Fehérvár játékosát.

Ifjabb Dárdai Pál válogatottbeli szereplése futballtörténelmivé válhatna
Dárdai Pál gólját ünneplik a fehérváriak egy korábbi mérkőzésen
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Palkónak becézett szélső így egyrészt beléphet egy szerencsére most már elég népes társaságba, azok a válogatott játékosok közé, akiknek hajdanán az édesapja is szerepelt a nemzeti tizenegyben. Másfelől még különlegessé teheti Dzsudzsák Balázs jövő vasárnapi búcsúját.

Dzsudzsák Balázs minden bizonnyal előlép társrekorderből egyedüli rekorderré, 109. alkalommal játszik majd a válogatottban. Ez önmagában is különlegesség, az meg főleg, hogy ő lesz az egyedüli játékos, aki egy családból apával és fiával is játszott együtt a nemzeti csapatban. (Ha Dárdai Palkó is szerepet kap.) A közös kerettagság máris teljesült.

A sor még 1978-ban Tóth György fiával, a szintén kapus Tóth Zoltánnal kezdődött, majd a nyolcvanas–kilencvenes évek fordulóján növekedett a „válogatott” fiúk száma, Mészöly Géza (édesapja: Mészöly Kálmán), Gelei Károly (Gelei József), aztán ifjabb Albert Flórián (Albert Flórián), ifjabb Somogyi József (Somogyi József), Zombori Zalán (Zombori Sándor), Korsós Attila (Korsós István) is debütált.  

A kétezres években Nagy Gábor (Nagy József), Halmosi Péter (Halmosi Zoltán) is válogatott lett. Marco Rossi kapitánysága alatt eddig ifjabb Szalai Attila (Szalai Attila) és Sallói Dániel (Sallói István) csatlakozott a „klubhoz”.

Most pedig következhet ifjabb Dárdai Pál?

Kapcsolódó írásaink