Sport

Női kézilabda Eb – Fölényes dán siker a horvátokkal szemben

Dánia 26–17-re legyőzte Horvátországot a női kézilabda Európa-bajnokság ljubljanai magyar érdekeltségű középdöntő-csoportjának második játéknapján, szombaton.

Női kézilabda Eb – Fölényes dán siker a horvátokkal szemben
A győztes dán csapat ünnepel a női kézilabda Európa-bajnokság Horvátország - Dánia mérkőzése után a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 12-én. A dán válogatott 26-17-re győzött.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az előző kontinenstorna, illetve a legutóbbi világbajnokság bronzérmese találkozott egymással az Arena Stozicében. A meccs első harmadában a horvátok mindössze háromszor találtak be, akcióból csupán egyszer, ezt kihasználva a remekül védekező dánok 9–3-ra elhúztak. Egy 3–0-s sorozattal némileg felzárkózott Horvátország, ám a szünetben már 14–8-as hátrányban volt.

A második félidőben kilenc percig nem született újabb dán gól, az ellenfél ezúttal két találatra zárkózott, a folytatásban viszont a skandinávok egy 10–2-es sorozattal eldöntötték a meccset.

 A horvátoknál Katarina Pavlovic hat, a dánoknál Kristina Jörgensen öt gólt lőtt. A kapusok közül Althea Reinhardt, illetve a székesfehérvári Tea Pijevic is 11 védéssel zárt.

Kapcsolódó írásaink