Sport

Kínai állampolgárok lesznek a Liu testvérek

Az olimpiai bajnok testvérpár édesanyja megerősítette a hírt a kínai médiának

A Kínai Sporthivatal Téli Sport Központja nyilvánosságra hozta a „nemzeti felkészülési csapat” névsorát, és ennek csapatnak a vezetője a Liu testvérek edzője, Csang Csing Lina – olvasható a Magyar Hang oldalán egy kínai cikkre hivatkozva.

Kínai állampolgárok lesznek a Liu testvérek
A Liu testvérek aláírást osztanak a Gyakorló Jégcsarnokban
Fotó: MH

„Igen, kínai állampolgárok lesznek” – nyilatkozta a kínai Pekingi Ifjúsági napilapnak a Liu testvérek édesanyja - írta meg a Magyar Hang. 

Hozzátették, a kínai cikk még megemlíti, hogy szeptember 26-án a Kínai Sporthivatal Téli Sport Központja nyilvánosságra hozta a „nemzeti felkészülési csapat” névsorát, és ennek csapatnak a vezetője a Liu testvérek edzője, Csang Csing Lina.

Kiemelték, a kínai cikk alatti kommentelők egy része nagyon fel van háborodva: azt írják a magyar anyától és kínai apától származó, Kínában is nagyon népszerű Liu testvérekről, hogy szerintük most a pénzért elhagyják Magyarországot, de később ugyanúgy el fogják hagyni Kínát is. Azt is felvetik, ha a testvérek ekkora hazafiak, miért nem a februári pekingi olimpia előtt tértek vissza Kínába. Többen sajnálkoznak, hogy milyen igazságtalanság érte ezzel Magyarországot – olvasható a Magyar Hang oldalán.

Kapcsolódó írásaink

Az arany ára?!

ĀMi lehet a valódi oka az országváltásra készülő világ- és olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók távozásának?