Sport

A Honvéd nyerte a kiesőjelöltek csatáját

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában nyolc hónap után győzött hazai pályán a kispesti csapat, kezd leszakadni a Vasas

A meccs hajrájában, a 84. percben Zsótér beadását követően Nenad Lukics szerezte meg a vezetést a Honvédnak, majd a center a 88. percben újra betalált, és ezzel bebiztosította a kispestiek sikerét.

A Honvéd nyerte a kiesőjelöltek csatáját
Nenad Lukics duplája döntött a fővárosi derbin
Fotó: Fotó: Török Attila

A közepes iramú első félidőben a Honvéd volt kezdeményezőbb és játszott mezőnyfölényben, de ritkán tudott a zárt védelem mögé kerülni. Amikor ez mégis sikerült a hazaiaknak, akkor meg a befejezéseknél hibáztak, illetve a szünet előtt Lukics bombájánál Dombó és a léc közösen mentett. A Vasas gyors szélsőiben és a kontrákban bízott, de hiába alakított ki pár ígéretes helyzetet – kétszer szöglet után is veszélyeztetett –, nem sikerült gólt szereznie, amihez Szappanos védései is kellettek.

A szünet után 15 percig a hazaiak voltak fölényben, majd a vendégek sorozták meg ellenfelük kapuját, és tíz percre átvették az irányítást. A félidő második fele kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a védelmek mindkét oldalon könnyedén hatástalanították az ellenfél akcióit. 

A Budapest Honvéd két vereség után jutott ismét ponthoz az OTP Bank Ligában, mindjárt háromhoz, és a szezonban pályaválasztóként a hetedik fellépésén először nyert, négy döntetlen és két vereség mellett.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Budapest Honvéd–Vasas FC 2–0
kedden játszották:
Kisvárda Master Good–ZTE FC 0–3
Kecskeméti TE–Puskás Akadémia 1–1
szerdán játszották:
Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1–0
Ferencváros–Paksi FC 3–2
Újpest FC–MOL Fehérvár FC 2–1

A tabella:
1. Ferencvárosi TC 31 pont, 2. Kisvárda Master Good 25, 3. Kecskeméti TE 25, 4. Puskás Akadémia FC 22, 5. ZTE FC 21, 6. Debreceni VSC 20, 7. Paksi FC 18, 8. MOL Fehérvár FC 16, 9. Mezőkövesd Zsóry FC 16, 10. Újpest FC 16, 11. Budapest Honvéd 16, 12. Vasas FC 12

A 16. forduló programja:
november 12., szombat:
Puskás Akadémia FC–Debreceni VSC 14.15
Paksi FC–Újpest FC 16.00
ZTE FC–Kecskeméti TE 18.15
november 13., vasárnap:
MOL Fehérvár FC–Kisvárda Master Good 13.30
Budapest Honvéd–Ferencvárosi TC 15.45
Vasas FC–Mezőkövesd Zsóry FC 18.00

Kapcsolódó írásaink