Sport

Először győzött Pakson a Vasas

A Vasas FC 1–0-ra nyert a Paksi FC otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján.

Először győzött Pakson a Vasas
Az angyalföldiek 11. alkalommal léptek pályára élvonalbeli meccsen a tolnai városban, és kilenc vereség, illetve egy döntetlen után először győztek
Fotó: vasasfc.hu

Az első perc végén rögtön megszerezte a vezetést a Vasas, miután Silye Erik középre passzolt labdáját Novothny Soma a paksi védők asszisztálása mellett négy méterről az üres kapuba lőtte. A folytatásban a fővárosiak tudatosan átadták a kezdeményezés lehetőségét ellenfelüknek, a tolnaiak így némi mezőnyfölénybe kerültek, de nem igazán tudtak mit kezdeni ezzel. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, a legnagyobb egyenlítési lehetőség a 43. percben maradt ki, amikor Haraszti Zsolt szabadrúgását követően Varga Barnabás a keresztlécre fejelte a labdát.

A szünetben három helyen is változtatott Waltner Róbert paksi vezetőedző, de a játék képe nem változott, az angyalföldiek az ellenakciókra apelláltak, mindkét kapu előtt voltak ígéretes próbálkozások, ám a kapusok jól teljesítettek. A pályára egyre inkább leszállt a köd, emiatt nem működött a lesvonal technológia és a videóbíró-rendszer. A hajrában is több nagy helyzete akadt a Paksnak, ám Jova Levente a rossz látási viszonyok ellenére mindannyiszor védeni tudott.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Paksi FC–Vasas FC 0–1 (0–1)

Paks, 1528 néző, v.: Pintér Cs.
    gólszerző: Novothny (1.)
    sárga lap: Bőle (33.), Haraszti (57.), Kinyik (62.), Szélpál (95.), illetve Silye (40.), Baráth B. (95.)

Paks:
Nagy G. - Kinyik, Szélpál, Kádár, Szabó J. (Debreceni, a szünetben) - Papp K. (Gyurkits, a szünetben), Balogh B. - Bőle, Haraszti (Hahn, 60.), Szabó B. (Sajbán, a szünetben) - Varga B.

Vasas:
Jova - Szivacski, Iyinbor, Hidi P., Silye - Vida M. (Hidi M., 78.), Berecz, Márkvárt (Baráth B., 91.) - Radó (Hinora, 77.), Novothny (Feczesin, 89.), Holender (Cipf, a szünetben)

Kapcsolódó írásaink