Sport

Szombaton visszavonul Gerard Piqué

Búcsúzik Gerard Piqué. Az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok futballistája szombaton játssza profi karrierje utolsó mérkőzését.

Szombaton visszavonul Gerard Piqué
Ennyi volt...
Fotó: AFP/Josep Lago

Befejezi pályafutását – jelentette be csütörtökön Twitter oldalán Gerard Piqué, az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok futballistája. A 35 éves védő a katalánok akadémiáján, a híres La Masián nevelkedett, a profik között azonban a Manchester United színeiben mutatkozott be, majd egy rövid ideig kölcsönben a Zaragozát erősítette.

A kiváló védő 2008-ban tért vissza a Barcelonához, amelyet azóta is szolgált. A csapattal nyolcszor nyerte meg a La Ligát, négyszer a Bajnokok Ligáját, hétszer a Király Kupát, valamint három-három alkalommal az Európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot. A gránátvörös-kékek színeiben hatszáztizenötször lépett pályára.

A spanyol válogatottban 2009-ben mutatkozott be, százkét alkalommal játszott az együttesben, 2010-ben világbajnoki címet, 2012-ben Európa-bajnokságot nyert a csapattal. Piqué szombaton az Almería elleni bajnokin búcsúzik a Camp Nou közönségétől.

Kapcsolódó írásaink