Sport

Minden bajnoki meccset megnyert a Budapest Heroes

Két egymást követő bajnoki ezüstérem után idén a Budapest Heroes letaszította a trónról korábbi óbudai riválisát a Well Travel Liga Ultimate Frizbi Nemzeti Bajnokságban. A sportág népszerűsége folyamatosan nő Magyarországon.

Minden bajnoki meccset megnyert a Budapest Heroes
A csapat biztos fölénnyel győzött
Fotó: Budapest Heroes Facebook oldala

Letaszította a trónról a Budapest Heroes (BH) korábbi óbudai riválisát, a Well Travel Liga Ultimate Frizbi Nemzeti Bajnokságban - közölte hétfőn Erdősi Zoltán. A Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke tudatta, a BH ráadásul magabiztos fölénnyel hozta a sikert, hiszen mind a tizennégy bajnoki meccsét megnyerve lett aranyérmes, s így a korábbi címvédő OUT-ot oda-vissza is legyőzte. A bronzérem a tavalyi évhez hasonlóan a győri Up&Fly SE csapatáé lett.

A nagy- mellett a Budapest Heroes fiataljai magabiztosan nyerték az „olimpiai” kispályás verziót is Ultimate frizbiben. A négy fős együttesek megmérettetését Európában első ízben rendezte a magyar szövetség. A Heroes mind a tíz mérkőzését megnyerve lett bajnok a gyorsabb divízióban.

Erdősi Zoltán közleményében aláhúzta, az Ultimate frizbi sportág népszerűsége folyamatosan nő Magyarországon. A frizbi évek óta szerepel a diákolimpiák palettáján, emiatt nemcsak egyesületi, de iskolai csapatok részéről is folyamatosan nőtt az igény a versenyrendszer kibővítésére. Ennek megfelelően 2023-tól a felnőtt és az utánpótlás bajnokság is két osztályra bővül. A következő szezonban az NB I. mellett az NB II. is megrendezésre kerül maximum nyolc csapattal. A testnevelő tanárok munkáját segíti a szövetség azzal, hogy az NB II-ben nem kötelező az egyesületi háttér, iskolai kollektívák is nevezhetnek.

Kapcsolódó írásaink