Sport

Magyar sportdiplomáciai siker repülő korongban

A Repülő Korong Világszövetség (World Flying Disc Federation – WFDF) javaslatára a sportág európai közgyűlése 2 évre bizalmat szavazott Csanády Boglárkának, (a magyar szövetség edzőbizottsága és versenybizottsága tagjának), aki így 2022 végéig az Európai Repülő Korong Szövetség (European Flying Disc Federation – EFDF) elnökségi tagja lett.

Magyar sportdiplomáciai siker repülő korongban
Csanády Boglárka 2022 végéig az Európai Repülő Korong Szövetség (European Flying Disc Federation – EFDF) elnökségi tagja lett
Fotó: MH

Az új európai szervezet feladata lesz a professzionalista adminisztráció bevezetése az öreg kontinensen, mivel az amerikai székhelyű WFDF stratégiai terve az Ultimate frizbi sportág programra tűzése a 2028. évi Los Angeles-i Olimpiai Játékokon - írja Erdősi Zoltán, a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke sajtóközleményében.

A világszövetség főigazgatója a magyar elnökségi tag jelölésével az MRKSZ elmúlt években mutatott működését illetve a 2019-es Ultimate Európa-bajnokság és a World Urban Games hazai megrendezésében mutatott teljesítményét ismerte el. Az európai tagszervezet megreformálásában a világszervezet kiemelt szerepet szán a magyaroknak - teszi hozzá.

Az 1984-ben létrejött Repülő Korong Világszövetség kilenc repülő korong sportágat ölel fel, amelyek közül kettő már tagja a NOB égisze alatt zajló világversenyeknek. Az Ultimate frizbi a négyévente megrendezésre kerülő Világjátékok egyik sportága, míg a Freestyle frizbi a 2019-ben Budapesten debütált World Urban Games programjában szerepel.

Kapcsolódó írásaink