Sport

Szilágyi Áron és Ferenc pápa kézfogása

Audiencián járt a magyar sportlegenda

Már több mint háromezren lájkolták a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron legfrissebb, szombat délutáni bejegyzését, amelyet egy kép kapcsán írt. A fényképen Ferenc pápa és ő látható. A Vatikánban természetesen.

Szilágyi Áron és Ferenc pápa kézfogása
Ferenc pápa audiencián fogadta Szilágyi Áront, akinek tanácsot is adott
Fotó: Facebook/Szilágyi Áron

A kiváló magyar sportoló a Bibliából idézett (Karoli Gáspár fordításában): „A szeretet hosszútűrő, kegyes, a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt, nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal.”

Objektum doboz

A Magyar Érdemrend nagykeresztjével kitüntetett sportember (2021) a hazai médiának nyilatkozott az eseményről, s hogy Ferenc pápához elsősorban nem a hit által kapcsolódik, de számára ő a világon az egyik legfontosabb spirituális és vallási vezető, akinek a hangjára tömegek mozdulnak meg, és ezáltal a világban történő folyamatokra hatással tud lenni.

Szilágyi Áron elmondta, milyen nagy élmény volt találkozni a pápával, aki tízezer ember gyűrűjében is megmarad mosolygós, természetes személynek, s aki nagy örömmel és nagyon szívesen fogadta a híveket az audiencián.

Mint kiderült, Áronnak volt szerencséje pár mondatot személyesen is váltani Ferenc pápával, aki elmondta, hogy vegyük észre a mindennapi csodákat legfőképpen a családban és a párkapcsolatban. S ezt Áron friss, ötéves házasként nagyon aktuális és fontos tanácsnak érezte, s az üzenetet igyekszik majd a magáévá tenni.

Kapcsolódó írásaink