Sport

A Vasas nyeretlen maradt, a Honvéd „csak” otthon nem tud győzni

A piros-kékek kikaptak Kisvárdán, a kispestiek döntetlent játszottak a Mezőkövesddel

Két mérkőzést játszottak szombaton a labdarúgó NB I.-ben. A Kisvárda két góllal legyőzte a Vasast, míg a Bp. Honvéd és a Mezőkövesd mérkőzése döntetlennel ért véget.

A Vasas nyeretlen maradt, a Honvéd „csak” otthon nem tud győzni
Richie Emmin, a Honvéd egyik gólszerzője Bobál Dávid mellett
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Kisvárda nem szerepelt jól az elmúlt hetekben – Török László vezetőedző fel is ajánlotta lemondását, amelyet a klubtulajdonos nem fogadott el –, de a Vasas legyőzése nem okozott gondot a számára. A szabolcsiak Baráth Botond balszerencsés öngóljával szereztek vezetést, majd emberelőnybe is kerültek, miután Szivacski Donát piros lapot kapott a durvasága miatt. A második gólt Rafal Makowski lőtte a 39. percben. Ami említésre méltó, nagyjából addig lezajlott a mérkőzésen.

A Bp. Honvéd az első hazai győzelmének reményében fogadta az utolsó helyen álló Mezőkövesdet a Bozsik Stadionban. Itt is nagyjából negyven perc alatt kialakult a végeredmény, Drazsics már a második percben vezetést szerzett a kövesdieknek, ezt Samperio a 16. percben kiegyenlítette. A 23. percben már a kispestiek vezettek Ennin góljával, erre viszont érkezett a mezőkövesdi válasz, ismét Drazsics találta kapuba.

A bajnoki tabellán a négy csapat közül a Kisvárda a negyedik, a többiek viszont az utolsó három helyet foglalják el Honvéd, Vasas, Mezőkövesd sorrendben.

Kapcsolódó írásaink