Sport

Két pofon után jöhet a Debrecen

A Fradi a bajnokság után az Európa-ligában is elveszítette a veretlenségét

Az kérdéses, hogy a Ferencváros bátran vagy bután játszott, az viszont nem, hogy védekezésben és támadásban is többször hibázott, ezért 4„1-re kikapott a a Crvena zvezdától a labdarúgó Európa-liga harmadik fordulójában, Belgrádban.

Két pofon után jöhet a Debrecen
Sztanyiszlav Csercseszov elégedetlen volt csapata belgrádi játékával
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője szerint a csapatának minden játékelemben javulnia kell ahhoz, hogy jövő csütörtökön jobb eredményt érjen el a Crvena zvezda ellen az Európa-liga negyedik fordulójában.

Ilyen a futball, ez benne van. Jogosan kaptunk ki Belgrádban – ismerte el Csercseszov. – Az ellenfél vezetőgóljáig jól ment a játék, de a vitatható tizenegyes megtörte a lendületünket. Ennek nem szabadna bekövetkezni, de ismétlem: ilyen a foci. Nem tudnék kiemelni olyan pontot, amivel elégedett lennék. A mostani mérkőzés alapján minden egyes pontban javulnunk kell a következő hétre. Ami a mai mérkőzésben igazán meglepő volt, az az, hogy 0„1 után leálltunk a játékkal. Ezen a szinten benne van minden mérkőzésben a kapott gól, utána nem kéne leállnunk, csapatként kéne tovább játszanunk. Csakis csapatszinten tudunk a jövőben érvényesülni. A Zvezda játékában számunkra nem volt semmi meglepő. Jól ismerjük a játékát, ezúttal viszont túl sok szabad helyet hagytunk neki. Ezen a szinten ez megbosszulja magát”.

Dibusz Dénes, az FTC csapatkapitánya a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, hogy az első gólig kiegyensúlyozott volt a játék, utána azonban sok labdát elveszítettek: „Vasárnap a Debrecen ellen meg kell kezdeni a felállást az elmúlt napokban kapott két pofonból” – mondta a válogatott kapus.

A bajnokságban az FTC vasárnap a Debrecent fogadja, amely ellen a legutóbbi hét bajnoki találkozójukból hatot megnyert. A 2019 májusától tartó időszakban az egyetlen DVSC-győzelem tavaly decemberben született, az akkori mérkőzés 2„0-s hazai sikerrel ért véget. A legutóbbi találkozót viszont, idén áprilisban a Ferencváros nyerte 3„0-ra. A címvédő csapat a vasárnapi veresége ellenére az élen áll a tabellán, pedig két meccsel kevesebbet játszott, mint a második helyezett Kecskemét.


 

Európa-liga, A H csoport állása:
1. Ferencváros     3   2  -  1   5-6  6 pont
3. AS Monaco       3   2  -  1   4-2  6
3. Trabzonspor     3   1  -  2   5-7  3
4. Crvena zvezda   3   1  -  2   5-4  3

A további program. 4. forduló, október 13., csütörtök:
Ferencváros–Crvena zvezda 21.00
Trabzonspor–AS Monaco 21.00
5. forduló, október 27., csütörtök:
Ferencváros–AS Monaco FC 21.00
Crvena zvezda–Trabzonspor 21.00
6. forduló, november 3., csütörtök:
Trabzonspor–Ferencváros 18.45
AS Monaco–Crvena zvezda 18.45

Kapcsolódó írásaink