Sport

Nem volt esélye a pontszerzésre a Ferencvárosnak Belgrádban

A Crvena zvezda 4–1-re legyőzte a zöld-fehéreket

A Crvena zvezdának minden sikerült, a Ferencvárosnak egy akció kivételével semmi. Így lehetne összefoglalni a belgárdi találkozó lényegét, amelyen a Fradi Európa-liga-története eddigi legsúlyosabb vereségét szenvedte.

Nem volt esélye a pontszerzésre a Ferencvárosnak Belgrádban
A szerb bajnok játékosai ünnepelnek, Dibusz Dénes szomorú
Fotó: Andrej Iszakovics/AFP

Bár a szerb bajnok kezdett aktívabban, sokáig kiegyenlített volt a játék. Ám az első félidő közepén tizenegyest kapott Crvena zvezda – vitatható döntéssel. Wingo kétségtelenül kézzel ért a labdához, de a csatár, Pesics lenyomta, szabálytalankodott vele szemben. A büntetőt Kanga magabiztosan a hálóba lőtte.

Néhány perccel később Sztefan Mitrovics küldte a magyar kapuba a labdát, s bár látott már a futball ennél nagyobb feltámadást is, a mutatott játékból sejthető volt, azzal el is dőlt a három pont sorsa. A második félidő ötödik percében Katai a tizenhatoson kívülről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. Azt nem védhette Dibusz Dénes, a negyedik gólt, amit megint csak Kanga lőtt, azt inkább.

A Fradi erejéből szépítésre futotta, Samy Mmaee Wingót küldte támadásba, a jobbhátvéd belőtt labdáját Zachariassen a kapuba lőtte.

A Ferencváros súlyos vereséget szenvedett, de az első két mérkőzés győzelme megteremtette azt a lehetőséget, hogy ez a sorozat egésze szempontjából ne legyen tragédia. A feladat most Sztanyiszlav Csercseszov vállát nyomja, mondhatni, magyarországi munkavállalása során a legnehezebb leckéjét kell megoldani. A csapata gödörbe került, a kecskeméti és a belgrádi vereség együtt sok.

De ezeken túl lehet kerülni, a feladat most az, hogy felrázza a csapatot a jövő csütörtöki újabb kupamérkőzés előtt, amelyen ismét a Crvena zvezda lesz az ellenfél. Ha egy csapat 4–1-re legyőzi az ellenfelét, nyilván nagy önbizalommal várja a következő, közeli, egymás elleni mérkőzést. Csercseszov dolga az, hogy ez fordítva ne így legyen.

A csoport másik mérkőzésén: Monaco–Trabzonspor 3–1. A Monacónak és a Ferencvárosnak hat-hat, a másik két csapatnak három-három pontja van. 

Kapcsolódó írásaink