Sport

Labdarúgás: Több mint kétmilliárd forintot keresett eddig a Ferencváros az idei kupaidényben

A megszerzett hat ponttal nagyon közeli a tavaszi folytatás

A magyar klubfutball történetében először nyerte meg egy csapat az első két mérkőzését az európai kupák csoportkörében. A Ferencváros a Monaco elleni, csütörtök esti 1–0-s győzelemmel tovább növelte pénzdíját.

Labdarúgás: Több mint kétmilliárd forintot keresett eddig a Ferencváros az idei kupaidényben
Tokmac meg nem adott gólja, a VAR-szobában lesnek látták a csatár indulását
Fotó: Nicolas Tucat / AFP

Az Európa-ligában a főtáblára jutott csapatoknak „rajtpénzként” 3,63 millió euró jár. Ehhez hozzáadódik még a legutóbbi tíz esztendő nemzetközi teljesítménye alapján járó 924 000 euró. Ahogyan a Bajnokok Ligájában is, az Európa-ligában is fontos minden egyes pont, túl azon, hogy a továbbjutás, a versenyben maradás a tét, jól is fizet. A zöld-fehérek a Trabzonspor és a Monaco elleni győzelemért is 630 ezer eurót kaptak, összesen 1,26 millió eurót. Az eddigi összkeresmény 5,81 millió euró, ami 2,348 milliárd forintnak felel meg.

A Ferencváros közel jár a megszerzett hat ponttal ahhoz, hogy legalább a harmadik helyet megszerezze a csoportban, s tavasszal is játszhasson, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában. Ebben mindenképpen döntő lesz a Crvena zvezda elleni két mérkőzés. Az Európa-liga 2021–2022-es kiírásában mindössze egy csapat, a Legia nem jutott tovább hat ponttal, a további hét csoportban a két győzelem elegendő volt a továbbjutáshoz. Egy évvel korábban és 2019 őszén minden csapat, amelyik legalább hat pontot szerzett, továbbjutott. Azaz: az elmúlt három kiírásban, 24 csoportból mindössze egy akadt, amelyben hat szerzett pont nem volt elég a harmadik helyhez.

Kapcsolódó írásaink