Sport

Reszkessetek mellúszók, Peaty visszatér

Mint kiderült, ott lesz a melbourne-i rövidpályás úszó-világbajnokságon Adam Peaty, a britek háromszoros olimpiai bajnok mellúszója, aki Tokió óta úgy tűnt, hogy inkább a celebvilágban próbál szerencsét. 

   

Reszkessetek mellúszók, Peaty visszatér
Adam Peaty a birminghami Nemzetközösségi játékokon
Fotó: AFP/Oli Scarff

A 27 éves klasszis az elmúlt egy évben csak elvétve versenyzett, a tokiói olimpiát követően tavaly ősszel egy brit táncos reality műsorban vállalt szerepet, kihagyta a Nemzetközi Úszóliga (ISL) küzdelmeit, valamint az Abu-Dzabiban rendezett rövidpályás világbajnokságot, idén pedig lábsérülés miatt a budapesti nagymedencés világbajnokságon és a római Európa-bajnokságon sem indult.

Igaz, hogy a két verseny között a Nemzetközösségi játékokon részt vett. Felemás eredményt ért el. Mert igaz, hogy a rövidebb távon, 50 méter mellúszásban aranyérmet nyert, de 100 méteren csak negyedik lett.

Az 50 és 100 méteres mellúszás világcsúcstartója a swimswam magazinnak elmondta, a mostani szezon kiváló lehetőség számára az újrakezdéshez, s hogy maga mögött hagyja sérülését. Hozzátette, ott lesz a decemberi 13. és 18. közötti ausztráliai rövidpályás világbajnokságon, ami jó alapot jelenthet a felkészülésben a 2024-es párizsi olimpiáig tartó úton.
 

Kapcsolódó írásaink