Sport

Elhajtott a sikerkapitány

Váczi Ernő 2022. október 1-jén utoljára ült a bakra és szép és tartalmas életének versenyét méltósággal 83 évesen befejezte - tudatta családja a halálhírt. Búcsúztatását kérésének megfelelően szűk családi körben tartják.


 

Elhajtott a sikerkapitány
Váczi Erenő (1939-2022)
Fotó: facebook

A kiváló lótenyésztő, agrármérnök Váczi Ernő nehéz örökséget vett át a fogathajtás legendás szövetségi kapitányától, Várady Jenőtől 1983-ban. A hangos elődjéhez képest mindig halkan, megfontoltan fogalmazó szakmai vezető irányításával fogathajtóink sikersorozata folytatódott, 18 érmet nyertek 1993-ig a világversenyeken. Nyugdíjasként kollégánk lett, sok cikk, több mint tíz könyv szerzője. Sokatmondó a legutolsó könyvének a címe: a Ló és (is) Ember.

A magyar lovas sport egyik legsikeresebb kapitányától, 75 éves korában írt néhány sorával búcsúzunk: „Emlékképeim huncutkás tárházából elővillan néhány életkori reglama. Egyik a „huszár-ismérv”, mely szerint az igazi vitéz-huszár nem élheti meg a negyvenedik évét. Ha megéli, már nem számít igazi huszárnak… A másik Bessenyei Ferenc intelme, melyet hetven éves korában fogalmazva küldött címemre Dóra-majorba, a pesszimista nebuló, leendő hatvanasnak: „Kedvesem. Látod, ha az ember kicsit figyelmetlen, rögtön 70 éves lesz! Hát légy szíves figyelj!” Nem figyeltem. Már öt éve hetvenkedem. Csillapodó vággyal ugyan, de a vadászbarátságok éltetésével változatlanul terítékre hozok egy-egy vadat. Ám a 75 éves kortársaimmal bevalljuk, hogy manapság már ritkábban törünk kezünkkel csonthéjas diót…"

Isten nyugosztaljon KAPITÁNY!

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom