Sport

Viktor legnagyobb szurkolója

A bizalmi szavazás elvesztése után, kilenc hónapja mondott le Kulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki tisztségéről. Az 51 éves olimpiai ezüstérmes és háromszoros világbajnok volt vívó nem szakadt el szeretett sportágától, s legnagyobb szurkolója, a vívó junior válogatott kerettag fiának, Viktornak.

Viktor legnagyobb szurkolója
Új kihívásokra vár Kulcsár Krisztián
Fotó: fotó: Purger Tamás

– Búcsúzáskor a MOB közgyűlésén azt ígérte, hogy a sporttól nem szakad el. Betartotta az ígéretét?

– Természetesen… Nem is tehetnék másképpen, hiszen én sportcsaládba születtem, édesapám, Kulcsár Gábor, nevelőapám, Móna István és nagybátyám és edzőm Kulcsár Győző jelölték ki nekem az utat. Kilenc hónapja viszont történt egy fordulat, ezért az utam a gazdasági szférába visz vissza. Bár életem felét a páston töltöttem, de a versenyzői pályafutásom után dolgoztam a CIB Banknál, majd négy évig a BÁV Zrt. vezérigazgatója voltam.

– Négy évig, 2017-ig a Nemzetközi Vívó Szövetség sportigazgatója is volt. Nem tervezi, hogy visszatér Lausanne-ba?

– A nemzetközi vívósportban bonyolult idők járnak.  Bár az orosz Aliser Uszmanov márciusban az Európa Unió rá is kivetett szankciója miatt felfüggesztette az elnöki tevékenységét, az elnöki mandátuma a 2024-es párizsi olimpiáig szól. Figyelem a kinti eseményeket, és ha a közösség igényli, örömmel fogok újra dolgozni a sportágamért.

– Majdnem öt évig vezette a Magyar Olimpia Bizottságot, amelyet meg akart reformálni. Utólag hogy látja, csinálna valamit másképpen?

– Természetesen. Nagy baj, ha az ember a saját hibáiból sem tanul.

– Február elsejétől egy új szakasz kezdődött az életében. Hogy érzi magát ebben?

– Köszönöm jól. Az olimpiai családtól nem szakadtam el, járok sporteseményekre és ha bármi ügyben igény van rá és hívnak, örömmel segítek. Sok időt töltök a családommal, külön figyelmet szentelek a vívóversenyeknek, ugyanis szurkolok a 19 éves fiamnak, Viktornak, aki a Vasas párbajtőrözője, a családi hagyomány folyatója.

Kapcsolódó írásaink