Sport

Hanga Ádám nélkül kezdődik a spanyol bajnokság

Most már biztos: Hanga Ádám, a Real Madrid kosárlabdacsapatának magyar válogatott játékosa sérülés miatt nem léphet pályára a spanyol bajnoki szezon elején.

Hanga Ádám nélkül kezdődik a spanyol bajnokság
Hanga Ádám az Európa-bajnokságon, amíg egészséges volt, a magyar válogatott húzóembere volt
Fotó: AFP/Federico Gambarini

Még az Európa-bajnokságon sérült meg Hanga Ádám, nem is állt végig rendelkezésére a magyar válogatottnak, de nagyon bizakodott, hogy a combhúzódása meggyógyul a spanyol bajnoki rajtra. Nos nem.

A fővárosi csapat, a Real Madrid honlapján kedden közölte: a magyar játékosnál az orvosi stáb combsérülést állapított meg, és egyelőre nem bevethető az amúgy több poszton is játszó kosaras. Pedig a nyitómeccsen – erről már a Nemzeti Sport írt – a leányai is megnézték volna a játékát.

Hanga Ádám a vasárnapi Szuperkupa-finálén sem játszott, amit egyébként a Real Madrid nyert 89–83-ra a Barcelona, Hanga korábbi csapata ellen. 

A spanyol bajnokság 2022/23-as szezonjának nyitómérkőzésén a címvédő Real Madrid csütörtök este a Basquet Girona vendégeként lép pályára, vasárnap pedig már újabb találkozó vár rá a pontvadászatban, jövő csütörtökön pedig megkezdi szereplését az Euroligában.

A magyar játékos kapcsán a madridi sportnapilap, a Marca azt írta, sérülésének súlyosságától függően akár heteken át kénytelenek lesznek őt nélkülözni.

Kapcsolódó írásaink